zondag 7 december 2014

Eén eenzame ridder

Voor de 7e verjaardag van mijn petekind wilde ik een heel leger ridders haken. Ik had een leuk idee gevonden om kurken om te haken. Je kunt hier dan allerlei poppetjes van maken. Omdat wij geen wijndrinkers zijn, heb ik zelf geen kurken. Een paar weken terug ben ik in het dorp een aantal horeca gelegenheden langsgegaan op zoek naar kurken. Maar, het viel tegen. De wijnflessen hebben tegenwoordig bijna allemaal een draaidop. In één horeca-zaak hadden ze nog een paar flessen met kurken. Zij wilden de kurken wel bewaren voor me. Maar zelfs na 3 weken hadden ze nog geen enkele kurk voor mij gespaard. Nu had mijn collega gelukkig visite gehad en een wijntje gedronken. Zij bracht voor mij de kurk mee. Deze heb ik omgetoverd tot ridder. Maar in plaats van een heel leger, is het er nu dus maar eentje geworden. Mijn petekind was er toch blij mee. Ik heb hem de opdracht gegeven om te zien of hij aan kurken kan komen. Als hij de kurken aan kan komen, maak ik nog nieuwe ridders. Misschien komt het dan toch nog goed met het leger.

Fijn weekend,
Monique

7 opmerkingen:

 1. Hopelijk komt er binnenkort een heel leger, want deze ridder ziet er alvast super uit!

  Groetjes, Saskia :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dat is dan weer een nadeel van die schroefdoppen. Voor de wijn is juist wel goed :-)
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En aks je een bezemsteel in kleine stukjes zaagt? Het is zo sneu voor deze mooie ridder, alleen redt hij het nooit tegen de draak ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vermoed dat alle kurken ingezameld zijn voor Limmen Ludiek: daar maken ze er mozaïeken mee. Limmen is het dorp waar ik ben geboren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Liek, ik heb even gekeken bij Limmen Ludiek en het is ontzettend gaaf wat ze gaan doen met de kurken. Dan doe ik het maar met 1 riddertje. Ik ga de site in de gaten houden, want ik ben heel benieuwd hoe de mozaïeken gaan worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zullen we kurken voor je inzamelen? Of opsturen? In België wordt meer gedronken dan bij jullie lijkt me, ik maak kabouters met cava of champagnekurken (tutorial op mijn blog). Hopelijk kom je snel aan kurken en kan je het leger toch nog aanvullen want 1 eenzame ridder kan de strijd nooit alleen winnen.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt voor je aanbod Rita. Mijn neefje heeft zijn opa en oma al ingeschakeld. Die hebben met vakantie wijn meegenomen uit Italie en die flessen hebben nog gewoon kurken. Ze hebben beloofd met Kerst een wijntje te drinken, dus het komt goed.

  BeantwoordenVerwijderen