vrijdag 25 september 2015

Weer een geluksdraakje

Voor de verjaardag van mijn jongste dochter maakte ik een geluksdraakje. In eerste instantie was ik helemaal vergeten om voor haar iets te haken. Maar gelukkig kwam ik ongeveer een week voor haar verjaardag erachter dat ik nog niets voor haar gehaakt had. Ze is verzot op knuffels, dus ik moest toch snel iets maken. Toen bedacht ik dat het geluksdraakje dat ik vorig jaar voor mijn oudste dochter had gehaakt wel leuk is. En makkelijk en snel te haken. Ik wilde een XXL uitvoering maken, dus snel aan de slag gegaan. Ben ik bijna aan het eind van het lijfje/hoofdje, is mijn garen op....................... Een andere kleur erbij is niet mooi, dus hier maar mee gestopt.
 
De volgende avond dan toch maar opnieuw begonnen met gewoon garen (dat met het kleurverloop, wat zo langzaam overloopt uit een vorig bericht). Ik heb er stukken tussenuit geknipt om toch een mooi resultaat te krijgen. Het lijfje/hoofdje is mooi geworden, maar helaas zit het donkerste stuk net waar de oogjes moeten komen. Ik heb daarom lichtgrijze oogjes geborduurd, maar dat was niet mooi. Daarom heb ik de oogjes vervangen door witte met een zwarte stip. Ook dit was niet mooi. Uiteindelijk bij daglicht dan toch maar zwarte oogjes geborduurd met een witte stip. Ondanks dat ze minder goed te zien zijn, vind ik dit het mooist.

En dan geef je je dochter het draakje (waar ondertussen wel een paar avonden werk in zitten) en ze is er super, super blij mee. Dat maakt alles weer goed, daar doe je het toch voor............


 
 
Het is een gratis patroontje. Wil je het draakje ook maken, je vindt het patroon HIER.

Groetjes,
Monique

2 opmerkingen:

  1. Keilief draakje, je dochter heeft maar wat geluk!!! Wat een werk heb je ervan gemaakt door de draad telkens door te knippen, liever jij dan ik ;-)
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helaas is de pagina niet meer berijkbaar

    BeantwoordenVerwijderen