dinsdag 12 juli 2016

Creatieve tip

Voor de uitgeverij van mijn boekjes (Forte) schreef ik afgelopen week de creatieve tip voor Facebook. Wellicht hebben jullie de tip al gelezen, maar voor degenen die geen Facebook hebben, plaats ik 'm hier ook.
 
Deze tip gaat over het hergebruiken van oude shirts. Je hoeft deze niet weg te doen. Je kunt hier hele leuke knuffels van maken! Hieronder leg ik uit hoe je dat kunt doen.
 
Je legt het shirt uit en kijkt waar de naden lopen.
Vervolgens ga je knippen. Je probeert een draad te knippen van ongeveer 1 cm breed. Als het shirt geen naden heeft, dan begin je onderaan en knip je rond, zodat je draad zo lang mogelijk wordt en uit één stuk is.

Als het shirt naden aan de zijkant heeft, dan knip je het voorpand als een soort spiraal. En het achterpand op dezelfde manier. De draad wind je op tot een bol.
Je hoeft niet nauwkeurig recht te knippen want de draad krult een beetje naar binnen, waardoor je de randen niet ziet.
Daarna zoek je een klein patroontje uit. Hiermee bedoel ik een patroon waar niet veel garen voor nodig is. Dit patroon haak je met haaknaald 8 en je zelf geknipte garen.
De afwerking van de knuffel doe je naar eigen inzicht. Voor het borduren van oogjes etc. kun je acryl garen gebruiken. Dit is dikker dan katoen en is waarschijnlijk fijner voor de afwerking.

Zo kun je hele leuke knuffeltjes maken van oude shirts. Wat extra fijn is dat je op deze manier ook een aandenken aan een dierbare kunt maken, bv. voor een kleinkind bij overlijden van opa of oma.
 
 
Groetjes,
Monique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten