vrijdag 24 januari 2014

Kunst

Mijn jongste dochter (8 jaar) had woensdagmiddag met een vriendinnetje afgesproken om te gaan spelen. Gister kwam ze thuis met een prachtig schaaltje. Dit had ze woensdag bij haar vriendinnetje gemaakt. Ik vond het super mooi en wilde graag weten hoe ze het gemaakt had. Nou gewoon, met strijkkralen, zei ze. Ik heb vervolgens even gegoogled en het schijnt inderdaad niet zo moelijk te zijn.



Je gebruikt een kom, glas of schaal die in de oven mag. Deze smeer je aan de binnenkant in met olie. Daarna plak je de strijkkralen tegen de rand en onderkant (helemaal bedekken). Vervolgens zet je de schaal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Als het goed is smelten de strijkkralen dan. Na 10 minuten haal je de schaal uit de oven en laat het afkoelen. Daarna kun je de strijkkralen schaal er makkelijk uithalen. Even afwassen (olie eraf) en klaar!

Mijn andere dochters waren ook helemaal enthousiast. Dus hier zijn nieuwe strijkkralenschaaltjes in de maak. De kleuren zijn gister al uitgezocht en vandaag gaan we de schaaltjes afwerken. Wellicht volgt het resultaat nog.

1 opmerking: