zondag 6 mei 2018

Appeltje met een wormpje erin

Elke week op zaterdagochtend ga ik met mijn vader, die de ziekte van Alzheimer heeft, naar het Atelier Bijzonder Ontmoeten http://www.atelierbijzonderontmoeten.nl/. Hier komen mensen met een vorm van dementie bij elkaar om samen creatief bezig te zijn. Je kunt schilderen, kleien en speksteen bewerken. In het begin dat we naar het atelier gingen, heb ik met mijn vader speksteen bewerkt. Maar omdat dat nu voor hem te moeilijk is, zijn we gaan schilderen. Binnenkort is er een tentoonstelling met het thema "Eten". Er is gevraagd aan de bezoekers om iets te maken binnen dit thema. We kwamen al snel op een frietje met of een appel. Een appel met een wormpje erin is nog leuker vonden we. Toen bedachten we dat we technieken kunnen combineren. Dus mijn vader heeft met mijn hulp het schilderij gemaakt en ik heb het wormpje gehaakt en erop gemaakt. Het is het rupsje wat bij de vlinder hoort uit het boekje "Bungelknuffels groot en klein" Ik vind 'm erg leuk geworden en wilde het graag aan jullie laten zien.
Nu willen we nog een stuk kaas met een gehaakt muisje maken en een schilderij met bananen en het mini bungel aapje. Een soort drieluik...... Ik ben benieuwd of dat allemaal gaat lukken voordat de tentoonstelling van start gaat. Het is in ieder geval erg leuk om met mijn vader hieraan te werken.
 
Groetjes,
Monique
 
 

4 opmerkingen:

 1. O, wat mooi dat er zo'n plek us om samen creatief te zijn en wat mooi dat je dat elke zaterdag met je vader doet. Ik vind het resultaat van jullie samenwerking geweldig! Ik hoop dat jullie nog lang op deze manier van elkaar kunnen genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig dat de mensen zo gestimuleerd worden om creatief te blijven en jij hebt er een leuke bijdrage aan geleverd met je wormpje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi om deze activiteit samen te doen. Ik vind het heel bijzonder die appel en wormpje. Succes met de volgende schilderijen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk! Ik zag vandaag het bananenschilderij en heb van daaruit even terug "geklikt" en alles bewonderd. Succes met de afronding. Erg leuk idee en de uitvoering is ook geweldig.
  Groetjes,
  Akkelien
  debreimeisjes.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen