zondag 13 augustus 2017

Creatieve tip voor Forte

CREATIEVE TIP VAN DE WEEK (Facebook pagina Forte)
Monique Vos heeft een nieuw boek geschreven, Bungelbengels haken. Het verschijnt volgende week in de boekhandel en handwerkwinkel.
 

Bijna al Moniques knuffels en bengels hebben bungelarmen en bungelbenen. In deze tip zal ze het haken van het handje/voetje aan de arm/been verduidelijken.

Je begint met het haken van de lossenketting. Hierover haak je vasten terug. Je begint met haken in de 2e losse vanaf de haaknaald en haakt door tot de voorlaatste losse.
Daarna haak je 5 vasten in de laatste losse (zie foto 1).

Vervolgens steek je de haaknaald achter de arm/het been door langs, in de eerste v van de vorige toer (zie foto 2). Daarna haak je 2v in deze v. Vervolgens haak je verder tot het einde van de toer; 2v in elke v (zie foto 3).

Daarna haak je het handje zo: Toer 3 en 4: v in elke v (10 v). Toer 5: elke 1e en 2e v samen haken (5 v). Hecht af en naai de armpjes aan het lijfje (de handjes worden niet gevuld).
En het voetje maak je zo af: Toer 3: 2 v in elke 2e v (15 v). Haak verder met een dubbele draad donkergrijs. Toer 4 en 5: v in elke v (15 v). Vul het voetje op. Toer 6: elke 2e en 3e v samen haken (10 v). Toer 7: elke 1e en 2e v samen haken (5 v). Hecht af en duw het voetje iets plat. Naai de benen aan de onderkant van het lijfje, met 2 steken tussenruimte.
Zaterdag 19 augustus kun je Monique zelf ontmoeten vanaf half 2 in Atelier Jaffari, Markt 1 in Arnemuiden. En daar kun je het boek kopen en laten signeren. Je bent van harte welkom om haar bungels en bengels te komen bekijken, om gezellig wat te haken of om gewoon even te kletsen. Tot dan!
Monique

1 opmerking:

  1. Geweldig, een heel nieuw boek met hele leuke originele bungelknuffels! We kunnen onze haaknaalden alvast opwarmen!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen