zondag 22 maart 2020

Een kus in de brievenbus

Het is toch allemaal wel heftig, het corona virus. We moeten het niet onderschatten. Ik word er wel een beetje verdrietig van dat veel mensen zich niet realiseren dat ze zich moeten houden aan de richtlijnen van de overheid. Ik woon in de gemeente Bernheze, dus zit midden in het epicentrum van de epidemie. Vorige week, toen mijn dochters nog naar school gingen, waren er maar halfvolle klassen of ongeveer lege klassen omdat veel kinderen verkoudheidsklachten hadden. Ook vielen er veel lessen uit omdat ook leraren thuis moesten blijven. Dan realiseer je je al dat het ernst is. Ik heb familie en vrienden die in het Bernhoven ziekenhuis werken in Uden. Ook van hen hoor ik hoe ernstig het is. Ondertussen kennen wij ook mensen die besmet zijn met het corona virus. Ik begrijp wel een beetje dat het voor het noorden van ons land een ver van mijn bed show is, maar echt waar, houd je alsjeblieft aan de richtlijnen van de overheid om erger hopelijk te voorkomen.

Afgelopen maandag was hier het verzorgingstehuis al gesloten en had ik een bedroefde moeder. Zij gaat normaal gesproken elke dag op bezoek bij mijn vader die de ziekte van Alzheimer heeft. Dat is nu niet meer mogelijk. Hij wordt verpleegd op verzorgingstehuis Laverhof en zit op de gesloten afdeling Lindenlaan. Omdat hij al vergevorderde dementie heeft is het ook niet mogelijk om met hem te bellen. Wel kun je bij de verzorging informeren hoe het met hem gaat, maar dat is toch anders.
Voor de afdeling van mijn vader, heb ik kaartjes gemaakt met daarop een kus voor de bewoners en verzorging van elke huiskamer. Ik ga ze morgen posten, hopelijk tovert deze kleine groet bij de bewoners en de verzorgenden een glimlach op het gezicht.
Je vindt het patroontje hieronder. Een rondje is een losse, een stip een halve vaste, het kruisje een vaste, de "T" een half stokje, de "T" met 1 steepje erdoor is een stokje en de "T" met 2 steepjes erdoor is een dubbel stokje. Hopelijk lukt het zo om deze leuke mondjes ook te haken.
Fijn weekend en hopelijk blijven we gezond.
Monique

14 opmerkingen:

 1. Leuk bedacht! Hier in Sneek is iemand zo'n actie begonnen met klavertjes 4, ook mooi. En een hartje zou ook kunnen.
  En ik ben hier in het noorden ook heel voorzichtig en hoop dat het hier een beetje blijft zoals het nu is. Sterkte gewenst!
  Lieve groet,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je dat mooi en vooral lief gemaakt!
  Het zal de mensen zeker goed doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi en lief gebaar. Veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zeer interessant artikel. dank u

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Thanks for sharing, salam dari admin Jasa Fotocopy Murah 24 di Jakarta saya berharap anda bisa mengunjungi artikel terbaru dari saya, thank you :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Thank you for providing this information

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Very useful advice within this article!
  Thanks a lot

  GTU

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Very useful and interesting.

  http://virtuelcampus.univ-msila.dz/factech

  BeantwoordenVerwijderen
 9. This site seems to inspire me a lot. Thank you

  http://virtuelcampus.univ-msila.dz/factech

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Thanks for sharing such an informative post.
  GTU

  BeantwoordenVerwijderen
 11. very nice information really like it if you want to read more like this please  http://virtuelcampus.univ-msila.dz/factech

  BeantwoordenVerwijderen